Close
Eureka 04 – Marija Maga Magazinović

Eureka 04 – Marija Maga Magazinović

EUREKA / Epizoda 4: Delovi skupa posvećenog Mariji Magi Magazinović koji je organizovalo Udruženje baletskih umetnika Srbije 

Uređuje i vodi: Jovana Nikolić

P
eta epizoda emisije Eureka posvećena je Mariji Magi Magazinović, filozofkinji, novinarki, koreografkinji, koja je donela moderan ples u Srbiju i kroz čiju školu je početkom dvadesetog veka prošao veliki broj umetnika.

U emisiji slušate delove izlaganja sa skupa koji je organizovalo Udruženje baletskih umetnika Srbije “Maga Magazinović – Filozofija igre I (ili) više od igre, kao i delove iz Marijine knjige “Moj život”.

Kako je Maga Magazinović oblikovala svoje i naše doba? Slušamo šta kažu oni koji se bave teorijom igre, sporta, medijima, obrazovanjem, rodnim studijama.

Četvrta epizoda Eureke emitovana je 25. oktobra 2018. godine.

Za sve one koji traže odgovore na pitanja o svetu oko sebe, emisija Eure  ka nudi mogućnost da uzviknu „Pronašao sam!“ ili da nastave da preispituju na nove načine, obogaćeni novim pitanjima i saznanjima. Gosti Eureke se bave naukom, kulturom, umetnošću, i baš kao i njene slušaoce, pokreće ih radoznalost.

Eureka se emituje uživo na Radio Aparatu četvrtkom od 14 časova.

Close