Close
Treći broj Odiseje

Treći broj Odiseje

NAJAVA / Treći broj Odiseje je u prodaji od 4. septembra! Potražite ga na kioscima širom zemlje, u odabranim knjižarama ili na internetu

Piše Redakcija

 

I
zašao je treći broj Odiseje, časopisa o nauci u društvu! Kao i ranije, i ovaj broj možete kupiti na kioscima širom zemlje, preko interneta, u odabranim knjižarama, kao i u elektronskom izdanju. Ukoliko niste sigurni kako biste mogli da je nabavite, pročitajte naš vodič.

Treća Odiseja bavi se mitovima. Istraživali smo klimatski skepticizam u regionu, sa posebnim fokusom na Srbiju i sprege medija i pseudonaučnih teorija, ali i uronuli u dugu istoriju pogubnih praksi ženskog ulepšavanja. Pokušali smo da odgonetnemo prirodu savremenih mitova zvanih teorije zavere i da odgovorimo na pitanje – zašto je kosovski mit takav kakav je? Gde je nastao? Ispostaviće se da je carstvo nebesko vekovima starije od Miloša Obilića.

Teško je boriti se sa mitovima koji su toliko ustaljeni da su postali potporni stubovi čitavog jednog društva, ali smo svejedno probali: od navodnog bogatstva srpskih voda i zaštićenih prirodnih staništa, do sletanja na Mesec, pa čak i nezgodnog nasleđa Nikole Tesle.

Za izgled Odiseje zaslužna je nagrađivana art direktorka Milena Savić, a naslovna strana je delo Nemanje Jehličke, sada senior dizajnera u kompaniji Nike u Portlandu, SAD, i Vladimira Stevanovića, 3D ilustratora i vizuelnog umetnika iz Valjeva.

Kao i do sada, cena Odiseje je 300 RSD.

Close